Throwback: Bijlow grijpt hoofdrol tijdens FC Twente - Feyenoord door opmerkelijke actie

FC Twente en Feyenoord kruisen zondagmiddag om 12.15 uur de degens in de Eredivisie. De meest recente ontmoeting in De Grolsch Veste tussen deze ploegen kende een zeer opmerkelijk moment, waarin een hoofdrol was weggelegd voor Feyenoord-doelman Justin Bijlow.

Begin dit jaar, op zondag 29 januari, troffen FC Twente en Feyenoord elkaar in speelronde 19 van het voorgaande Eredivisie-seizoen. Door goals van Santiago Giménez en Joshua Brenet eindigde het duel onbeslist. In de eerste helft kreeg Bijlow alle schijnwerpers op zich gericht.

In de 37ste minuut werd Virgil Misidjan weggestuurd door Gijs Smal. Bijlow kwam zijn doel uit en werkte de bal met een sliding over de zijlijn. Toen Misidjan snel wilde ingooien, gooide Bijlow een andere bal het veld in, waarna het spel stilgelegd moest worden. Het kwam hem op een gele kaart te staan.

"Misidjan is niet de sloomste, maar toen ik gleed dacht ik al: als ik die bal niet het veld ingooi, dan kan Twente scoren. Mijn doel was leeg, dus dan maar een gele kaart", zo vertelde de goalie na afloop voor de camera van ESPN.

Ook interessant