Langdurig crisisberaad in kleedkamer na Europese afstraffing AZ: "We hebben elkaar laten stikken"

AZ heeft direct geprobeerd de vinger op de zere plek te leggen nadat het donderdagavond in de Europa League een genadeloos pak rammel kreeg van Olympique Lyon; 1-7, een evenaring van het Nederlandse negatieve record in Europa. Spelers en staf bleven een half uur langer in de kleedkamer na afloop en vertelden elkaar de waarheid.

Trainer John van den Brom spreekt tegenover het eigen clubkanaal van een catastrofe en stelt dat AZ hard aan het werk moet om dit te verbeteren. "We hebben elkaar laten stikken, niet de bereidheid gehad elkaar te helpen. Dat wordt kei- en keihard afgestraft tegen een club als Lyon." 

Het kan zo niet verder volgens de trainer van AZ. "Je wilt nooit het woord crisis in de mond nemen, maar als je met 7-1 verliest dan zit je daar wel heel dichtbij."

"Het ging hard tegen hard, maar wel met respect. Sommige fouten waren echt lachwekkend", licht de AZ-trainer tegen De Telegraaf de nabespreking in de kleedkamer toe.

Ook bij FOX liet Van den Brom zich harde woorden ontvallen. "Dit kan niet, dit valt niet te accepteren. Voor de jongens niet, voor mij niet, voor de club niet en voor de supporters niet die veel geld hebben betaald om hier naartoe te komen."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Olympique Lyon - AZ, de highlights’

Van den Brom heeft niet lekker geslapen na 7-1 nederlaag: ''Maar we moeten wel door''

Had scheids medelijden met AZ? Arbiter helpt een handje

Twitteraccount AZ trekt lolbroek (?) aan tijdens Europese afstraffing: "We zullen proberen te winnen" #lyoaz

AZ krijgt weer pak slaag van Lyon, had Krul deze 4-1 moeten pakken? #lyoaz

VIDEOGOALS: AZ krijgt tegengoals door geklungel achterin maar maakt wel eretreffer #lyoaz