Throwback: Lens wacht Mathijsen op in catacomben, scheldpartijen en duw- en trekwerk na #feypsv

Feyenoord - PSV stond op 24 februari 2013 bol van de spanning. De thuisploeg won met 2-1 van de bezoekers, waarna de verhitte strijd na afloop in de catacomben nog even doorging. PSV’er Jeremain Lens wachtte Feyenoord-verdediger Joris Mathijsen op en dat mondde uit in een grote scheldpartij met veel duw- en trekwerk.

Overtreding Mathijsen

Lens en Mathijsen, beiden international, kregen het op het veld al met elkaar aan de stok. De Feyenoorder ving de PSV’er in de slotfase op en Lens reageerde zijn frustraties over de aanstaande nederlaag af op Mathijsen, die hij een tikje in het gezicht gaf. Er ontstond een opstootje tussen meerdere spelers, maar scheidsrechter Björn Kuipers hield de kaarten op zak. Na het laatste fluitsignaal besloot Lens Mathijsen in de catacomben op te wachten.

Flinke schorsing Lens

Lens nam als aanstichter van het opstootje zijn verantwoordelijkheid en bood zijn excuses aan, maar hij werd door zowel zijn club als de KNVB wel gestraft voor zijn daden. PSV legde hem de maximale geldboete op en de voetbalbond schorste de buitenspeler voor drie wedstrijden. In een persconferentie gaf Lens tekst en uitleg over het voorval, maar PSV ging wel akkoord met de straf van de KNVB.