Koopmeiners evenaart Gullit en strijdt om basisplek Oranje

Oranje-middenvelder Teun Koopmeiners is maandagvond belangrijk voor Atalanta Begamo in de strijd om een Champions League-ticket. Ook evenaart de international een grote legende. Er komen belangrijke wedstrijden aan voor de oud-AZ’er, zeker met het aankomende EK.

Doelpunt Koopmeiners tegen Salernitana

Als invaller gaf Koopmeiners een voorassist en schoot hij even later met een prachtige schuiver het winnende doelpunt binnen. De Italiaanse voetbalclub passeert nu rivaal AS Roma, die ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld heeft. Aanstaande zondag staan beiden ploegen tegenover elkaar.

Evenaring Ruud Gullit

Koopmeiners maakte alweer zijn twaalfde goal van het seizoen. Sinds Ruud Gullit in 1994/95 is dat geen enkele Nederlander gelukt. Atalanta speelt nog drie competitiewedstrijden, staan in de bekerfinale en hebben nog kans om de Europa League te winnen.

Strijd om basisplek Oranje: ‘Hij doet het hartstikke goed’

Het zijn belangrijke wedstrijden voor de middenvelder waarin hij zich kan bewijzen op het hoogste niveau. Met het EK, dat over iets meer dan een maand begint, is de concurrentie groot. Frenkie de Jong is op dit moment nog geblesseerd, maar lijkt het EK wel te gaan redden. Ook Tijjani Reinders draait een fantastisch eerste seizoen bij AC Milan.

Bij Vandaag Inside was presentator Wilfred Genee altijd al lovend over Koopmeiners. Nu lijkt zelfs Johan Derksen overtuigd. “Ik moest het nog maar zien hoe dat onder druk zou gaan in Italië”, zei Derksen in de uitzending vorige week. “Maar hij redt het moeiteloos. Hij doet het hartstikke goed! Daar kun je nu niet meer omheen. Ik kijk vol bewondering naar hem, die jongen doet het echt goed. En je kunt niet zeggen dat het allemaal lullige wedstrijdjes zijn die hij speelt.” 

Alles wat je moet weten over Oranje op het EK 2024

Over iets meer dan een maand begint het EK in Duitsland. Lees hier alles wat je moet weten over Oranje rondom het EK.