Potter gooit water bij de wijn en deal komt steeds dichterbij

Ajax en Graham Potter komen steeds dichterbij een deal, meldt club-watcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf genaamd Kick-Off. De Engelsman lijkt wat water bij de wijn te doen, maar er zijn nog steeds eisen van de Engelse trainer die een deal in de weg zit. 

Opmerkelijke Engelse traditie

De journalist verwacht dat Ajax deze week gaat doorpakken. Waar Potter in het begin veel salaris eiste, lijkt hij daar nu op terug te komen. Daarmee doorbreekt hij een Engelse traditie, vertelt Verweij: “Aanvankelijk was het zo, dat is een Engelse traditie, dat een manager één pond meer verdient dan de best betaalde speler.” Dat gaat op dit moment in Amsterdam niet werken. 

De trainer heeft ook nog zo zijn eisen als het gaat om invulling van de technische staf en de invloed op het transferbeleid, meldt Voetbal International. De Amsterdammers zijn nu iets terughoudender dan in de afgelopen jaren. Ze hebben geleerd van de fouten in het verleden ‘en willen niet hun principes overboord gooien’, schrijft het blad. 

Verweij komt met voorspelling: ‘Je kop gaat er snel af’ 

Ook meerdere Premier League clubs zijn geïnteresseerd in Potter. De Ajax-watcher denkt dat het verstandig is voor Potter om niet in Engeland weer aan de slag te gaan. "Op zich is het wel handig om eerst bij Ajax of een andere club eerst weer wat krediet op te bouwen en daarna weer terugkeren in de Premier League”, zegt Verweij. “Je kop gaat er heel snel af.” 

Als tweede optie heeft Ajax ook nog de Italiaanse trainer van OGC Nice, Farioli. De kans dat Erik Ten Hag terugkomt bij Ajax lijkt steeds kleiner. De kans is aanwezig dat hij gewoon bij Manchester United blijft. Ook is er interesse vanuit Duitsland voor de Tukker.