Dusan Tadic bijt van zich af na kritiek: "Bij Ajax is alles interessant"

Dusan Tadic heeft in het Algemeen Dagblad middels een uitgebreid interview gereageerd op de kritiek die er hem de afgelopen weken werd geleverd. De vorm van de Serviër, het moment in Volendam langs de lijn en zijn gedrag in het veld maakten de aanvoerder van Ajax het mikpunt van kritiek toen het wat slechter ging in Amsterdam. Tadic zelf kan weinig met de kritiek: "Bij Ajax is alles interessant. Laat staan wat de aanvoerder doet", aldus de Serviër.

Tadic moest het bij diverse voetbalpraatprogramma ontgelden nadat hij, na zijn wissel op bezoek bij FC Volendam, vanuit de dug-out zeer aanwezig aan het coachen was langs lijn. De aanvoerder van Ajax vat de kritiek niet te persoonlijk op: "In Nederland worden van kleine dingen, grote dingen gemaakt. Bij Ajax is alles interessant. Laat staan wat de aanvoerder doet. Dat boeit me alleen niet", aldus Tadic, die langs de lijn naar eigen zeggen zijn team probeerde te helpen. "Ik praat op het veld ook veel. Ik wilde het team pushen, omdat ik voelde dat de energie afnam. Waarom zou de trainer me naar de bank moeten verwijzen? Ik denk dat hij trots moet zijn omdat hij zie hoeveel om het team geef en alleen wil helpen om te winnen", licht de aanvoerder toe over het moment in Volendam.

De Serviër kon ook rekenen op kritiek over zijn spel en geeft aan dat hij niet veel kon met ongegronde kritiek: "Als mensen met argumenten praten, prima. Maar als ze praten om er een show van te maken, zelf als ik niet speel, dan trek ik het slecht", vertelt de aanvoerder van Ajax, die wel snapt waarom de kritiek zich allereerst om hem richt. "Als ervaren captain richt de kritiek zich vaak eerst op mij, maar je moet daarin dingen meewegen. Bijvoorbeeld dat ik van spits naar schaduwspits, naar rechts ging. Op links, waar ik de afgelopen vier jaar vooral speelde en vaak goed ook, speelde ik niet", aldus Tadic.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - Liverpool’

Van Dijk onder de indruk van Ajax-spits: "Hij heeft eigenlijk alles"

Ajax op rapport: slechts vier voldoendes na nieuwe oorwassing in Champions League

VIDEOGOALS: Liverpool overklast Ajax tijdens eerste minuten van tweede helft

VIDEOGOAL: Salah schiet Liverpool op voorsprong in de Arena

Hamstra gaat hard in op kritiek: 'Weet jij hoe vaak Ajax de laatste acht jaar overwinterd heeft? Weet je dat?'

Opstelling Ajax: Schreuder houdt ook tegen Liverpool vertrouwen in Brobbey

Rapen gaar: verhit opstootje tijdens Youth League-wedstrijd tussen Ajax en Liverpool

Derksen ergerde zich aan Daley Blind bij RKC-Ajax: "Denkt 'ie nou dat hij onze lieve heer is?"

Laat Brobbey zich ook zien in de Champions League en schiet hij Ajax langs Liverpool?

Wat moet Ajax doen voor overwintering in de Champions League? Alle scenario's op een rij!

Gertjan Verbeek schrikt van gebrek aan zelfkritiek bij Ajax: "Ze waren eigenlijk heel tevreden. Dat kan toch niet?"

Feyenoord-doelman vertrekt