Deze Ajax-spelers kunnen we zomaar zien schitteren op het WK in Qatar

Met het WK in Qatar voor de deur, is tijd om te kijken welke Eredivisie-sterren er kans maken om te schitteren op het prestigieuze toernooi. Dit keer is Ajax aan de beurt, dat zomaar eens hofleverancier van het Nederlands Elftal kan gaan worden.

Nederland

Niet zo gek dat we in het Nederlands Elftal de meeste Ajacieden zien die kans maken om naar het WK in Qatar te gaan. In de voorselectie was er maar liefst plek voor negen spelers van Ajax. Zo mogen Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Daley Blind, Davy Klaassen, Remko Pasveer, Devyne Rensch, Kenneth Taylor en Jurriën Timber op een definitief plekje in de selectie van bondscoach Louis van Gaal. Een international die niet meer in beeld is bij Oranje, is Owen Wijndal. De zomeraanwinst speelde dit seizoen slechts vijf wedstrijden en lijkt niet snel in de Ajax-basis terecht te komen. Wijndal is 11-voudig international, speelde zijn laatste tijdens het EK 2020.

Mexico

58 keer kwam Edson Álvarez al in actie voor Mexico. De verdediger annex middenvelder lijkt daarmee zich vast in de basis van het Nationale Elftal te hebben gespeeld. Ondanks zijn vertrekwens bleef Álvarez deze zomer bij Ajax. Onder Alfred Schreuder speelde de Mexicaan al vijftien wedstrijden, waarin hij goed was voor twee doelpunten en een assist. Een speler die juist met alle liefde naar Amsterdam vertrok, was Jorge Sánchez. De rechtsachter kwam voor vijf miljoen over van América en speelde dit seizoen al acht wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor een doelpunt en assist. De 24-voudig international lijkt wel zeker van een plekje in de WK-selectie van Mexico.

Ghana

Met negen doelpunten en één assist is Mohamed Kudus bezig aan een uitstekend seizoen. Waar de middenvelder annex aanvaller eerst moest vechten voor een plekje in het elftal van Schreuder, is Kudus tegenwoordig niet meer weg te denken uit de basis van Ajax. De Ghanees, die dit seizoen ook al spits uit de voeten komt, lijkt zijn plekje voor het WK in Qatar wel veilig hebben gespeeld.

Servië

Een speler die een moeizame start aan het seizoen had, is Dusan Tadic. Toch staat de teller na elf competitiewedstrijden voor Ajax op zeven assists en twee doelpunten. Prima cijfers. Met negentig interlands geldt Tadic al jaren als vaste waarde voor Servië, waardoor we de aanvaller dit seizoen zeer waarschijnlijk wel zien schitteren op het WK.

Denemarken

Voor Mohamed Daramy was dit seizoen geen plekje weggelegd bij Ajax, waardoor hij op huurbasis kon vertrekken. De Deen keerde tijdelijk terug naar zijn thuisland, waar hij met slechts één doelpunt in tien competitiewedstrijden nog niet weet te imponeren. Of de 13-voudig international evengoed kans maakt op een reisje naar Qatar, is nog maar de vraag.