Wat moet Ajax doen voor overwintering in de Champions League? Alle scenario's op een rij!

Ajax speelt woensdagavond in eigen huis tegen Liverpool. In Engeland eindigde de laatste ontmoeting tussen deze twee ploegen in een 2-1 overwinning voor de ploeg van Jürgen Klopp. De Amsterdammers kennen niet hun beste Champions League-seizoen en staan momenteel op drie punten uit vier wedstrijden. Als Ajax zicht wil houden op overwintering in Europa moeten de resterende twee wedstrijden gewonnen worden. Kan Ajax nog overwinteren in de Champions League? Wat is er nodig voor overwintering in de Europa League? En kan het Europese avontuur van de Amsterdammers al ten einde zijn? Dit zijn alle Europese scenario's voor Ajax op een rij.

Ajax door in de Champions League

Ajax kan nog door in de Champions League, maar heeft het niet in eigen hand. De Amsterdammers moeten namelijk met minimaal 2 doelpunten verschil winnen van Liverpool en zullen ook in Schotland bij Rangers FC moeten winnen. Als Ajax het lukt om twee keer te winnen, zijn de Amsterdammers alsnog afhankelijk van resultaten op andere velden. Liverpool mag namelijk niet winnen in eigen huis van Napoli. Mocht het bovenstaande scenario zich voltrekken, dan zal Ajax op basis van onderling resultaat tweede in de poule eindigen boven Liverpool.

Ajax naar de Europa League

Ajax heeft momenteel de beste papieren voor overwintering in de Europa League. De Amsterdammers hebben, wanneer Napoli aan haar sportieve plicht voldoet tegen Rangers FC, aan een punt voldoende tegen Liverpool voor Europese overwintering. Wanneer Ajax en Rangers FC beiden verliezen deze speelronde, moeten de Amsterdammers in Schotland minimaal één punt pakken om in de Europa League te overwinteren.

Ajax uitgeschakeld in Europa

Europese uitschakeling ligt ook nog op de loer voor Ajax. Het doemscenario kan zich op twee manieren voltrekken. Het eerste scenario is dat Rangers FC een resultaat boekt op bezoek bij Napoli en Ajax daarbij verliest in eigen huis van Liverpool. Vervolgens zou Rangers FC moeten winnen in Schotland van Ajax, waardoor het minimaal één punt boven de Amsterdammers op de derde plek eindigt. Het tweede scenario is minder waarschijnlijk. Hierin verliezen Ajax en Rangers FC beiden van respectievelijk Liverpool en Napoli en winnen de Schotten vervolgens in eigen huis met minimaal vijf doelpunten verschil. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - Liverpool’

Van Dijk onder de indruk van Ajax-spits: "Hij heeft eigenlijk alles"

Ajax op rapport: slechts vier voldoendes na nieuwe oorwassing in Champions League

VIDEOGOALS: Liverpool overklast Ajax tijdens eerste minuten van tweede helft

VIDEOGOAL: Salah schiet Liverpool op voorsprong in de Arena

Hamstra gaat hard in op kritiek: 'Weet jij hoe vaak Ajax de laatste acht jaar overwinterd heeft? Weet je dat?'

Opstelling Ajax: Schreuder houdt ook tegen Liverpool vertrouwen in Brobbey

Rapen gaar: verhit opstootje tijdens Youth League-wedstrijd tussen Ajax en Liverpool

Derksen ergerde zich aan Daley Blind bij RKC-Ajax: "Denkt 'ie nou dat hij onze lieve heer is?"

Laat Brobbey zich ook zien in de Champions League en schiet hij Ajax langs Liverpool?

Gertjan Verbeek schrikt van gebrek aan zelfkritiek bij Ajax: "Ze waren eigenlijk heel tevreden. Dat kan toch niet?"