Sneijder verdenkt machtsspel bij Ajax: ‘Schreuder en Tadic delen dezelfde zaakwaarnemer’

Wesley Sneijder heeft aan tafel bij Veronica Offside gesproken over de verliespartij van Ajax op bezoek bij Napoli (4-2). De oud-prof zet vraagtekens bij de opstelling die Schreuder neerzette in de wedstrijd en vermoedt dat de geschorste Dusan Tadic invloed heeft gehad op het wedstrijdplan van de trainer.

Tadic kreeg een rode kaart in de heenwedstrijd tegen Napoli (1-6)  en miste daardoor de return in Italië. “Ik was heel erg benieuwd naar de opstelling van Ajax. Ik had gehoopt op Brobbey in de punt, Kudus op 10 en Steven Berghuis op rechts. Ik ben benieuwd waarom hij nou weer voor Kudus als spits heeft gekozen. Is het politiek, is het technisch? Technisch wil ik bijna niet geloven.” Sneijder vermoedt dat Tadic zijn plek in het elftal zou verliezen. “Ik heb sterk het gevoel dat hij niet met Kudus achter Brobbey wilde starten, omdat als dat eventueel zou lopen, en ze van Napoli zouden winnen, dat dan die discussie-Tadic klaar is.”

Tadic heeft dezelfde zaakwaarnemer als Schreuder, Milos Malenovic. “Het zou kunnen dat Tadic en zijn zaakwaarnemer toch een stukje van macht hebben. Ik denk echt dat ik gelijk heb. Ik hoor links en rechts nog weleens wat dingen, ook intern. Spelers vinden het ook niet meer fijn. Ze hebben geen moeite met de trainer, maar wel met de hele gang van zaken. Het is binnen Ajax duidelijk dat de zaakwaarnemer van Tadic heel veel macht heeft.”