De Jong blikt vooruit op EK: "In mijn ogen de topfavoriet, gezien hun selectie"

Frenkie de Jong ziet het Nederlands elftal niet als favoriet op het EK. Volgens de middenvelder van FC Barcelona maakt Frankrijk de meeste kans op de eindzege.

"Ik denk dat we niet de topfavoriet zijn, zeker niet, maar we zitten wel bij de landen die kans maken", laat De Jong weten aan ESPN. "Frankrijk is in mijn ogen de topfavoriet, gezien hun selectie. En het is de wereldkampioen. Daarna komen heel veel landen met heel veel kwaliteiten".

De Jong arriveerde zondagmiddag in Portugal bij het trainingskamp, pakte zijn koffer uit en verscheen direct voor de camera van ESPN. "Ik ben er echt pas een uurtje, heb nog niet eens iedereen gesproken en sta al voor jullie", vertelt de Oranje-international lachend. "Jullie worden heel belangrijk gemaakt, ik weet ook niet waarom". 

Weg naar het EK

Oranje verblijft tot zaterdag in Portugal. Het Nederlands elftal neemt het woensdag in een vriendschappelijk duel op tegen Schotland. De ploeg van bondscoach Frank de Boer speelt zondag de 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Georgië. De eerste wedstrijd van Oranje op het EK is op zondag 13 juni. Oekraïne is dan de tegenstander in de Johan Cruijff Arena.

Frenkie de Jong topfavoriet EK

Feyenoord-doelman vertrekt