Rapinoe haalt uit na Ballon d'Or-winst: "Grote sterren zeggen niets"

Megan Rapinoe werd maandag uitgeroepen tot winnares van de Ballon d'Or voor vrouwen. De Amerikaanse werd vooral bekend door haar geweldige optreden op het wereldkampioenschap, maar ook vanwege haar uitgesproken mening over seksisme en racisme. In een interview met France Football, dat de Ballon d'Or uitreikt, heeft ze het gemunt op mensen binnen het voetbal die zwijgen over seksisme en racisme.

"FIFA-president Infantino zou niet hebben gesproken over homofobie of racisme als ik niet van de partij zou zijn geweest", aldus de 34-jarige Amerikaanse. "Lange tijd werden deze onderwerpen niet eens besproken. Nu weet hij dat ik er ben."

Sterling en Koulibaly

Rapinoe vindt dat sterren in de sport meer kunnen doen tegen seksisme en racisme, juist vanwege hun bekendheid en bereik. "Deze Ballon d'Or zorgt ervoor dat ik nu nog meer de spelers direct kan aanspreken op hun gedrag. De grote sterren zeggen helemaal niets! Sterling en Koulibaly hebben tenminste hun mond opengetrokken, omdat ze zelf slachtoffer zijn van racisme. Maar wie nog meer?"

Eerder liet Rapinoe zich al kritisch uit over president Donald Trump: 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE! Ballon d'Or 2019: Leuke momenten, interviews en uitslagen’

Lionel Messi troeft Van Dijk af en is beste ter wereld

Ballon d'Or-gala: Niet Onana maar Alisson Becker beste keeper ter wereld, Rapinoe beste speelster

Matthijs de Ligt uitgeroepen tot grootste talent ter wereld

BEELDEN: Ajax-delegatie komt aan op Ballon d'Or-uitreiking

Gouden Bal: De Jong en De Ligt niet in top-10, ook plek Tadić bekend