Familie Bijlow wees Ajax meteen af: "Ga nog liever putjes scheppen"

In een eerder interview tussen Justin Bijlow en Voetbal International is naar buiten gekomen dat Ajax ooit een poging heeft gedaan om de doelman naar Amsterdam te halen. Dit vertellen de broers van de Feyenoorder tegenover het voetbalblad. Echter werd dit aanbod meteen afgewezen.

Feyenoord Familie Justin Bijlow wees Ajax meteen afen"

Bijlow bij Ajax?

Na een wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax werd de familie van de doelman aangesproken door Peter den Otter, destijds de trainer van broer Joël: "Peter werkte destijds bij Ajax. Hij had Edwin van der Sar en Sjaak Swart bij hem", aldus Joël. "Ze zeiden: Joël, je broer is niet normaal zo goed. Die kunnen we hier wel gebruiken'. Ik keek hem aan en vroeg: Wat denk je? Dat hij voor die club van jullie komt spelen? Van der Sar keek weg en Swart vroeg zich vervolgens hardop af wat er aan de hand was. Het enige wat ik nog kon zeggen: 'Hij gaat toch niet met dat logo van jullie op de borst rondlopen?’"

'Ik ga liever putjes scheppen'

De gehele familie Bijlow heeft niet zo'n hoge pet op van de club uit Amsterdam: "Ik heb altijd gezegd dat ik liever putjes ga scheppen dan voetballen in Amsterdam. Dat zit gewoon in ons en dat gaat er niet uit", gaat Joël verder. Ook zijn vader moet niks van Ajax hebben: "Een onderaannemer moet bij ons echt niet met een Ajax-shirt aankomen. Dan kan hij meteen inpakken", aldus de vader van de doelman, die een eigen aannemersbedrijf runt.

Blessures 

Hoewel hij wordt gezien als een van de grootste talenten onder de lat, kampt Justin Bijlow regelmatig met de nodige blessures. In de media werd er dan ook vaak gesproken over zijn blessuregevoeligheid: "Wat ze over hem schrijven, boeit hem niet", aldus zijn vader. "De ene dag is hij een held, de andere dag een lul. Maar ik heb hem wel gewaarschuwd voor die blessures. Ik zei: 'Wat je broer is gebeurd, kan jou ook gebeuren. Je moet echt voorzichtig zijn.' Die teenblessure had hij misschien wel kunnen voorkomen. Dat heeft met volwassenheid te maken. Hij wil elke bal hebben, ook in een warming-up. Hij neemt altijd risico’s. Daar moet hij gewoon slimmer in worden."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Feyenoord-Vitesse’

'Steven Berghuis misdraagt zich op training Feyenoord'

Van Hanegem lyrisch over Ajax-tieners: "Dat is de grootste winst van dit seizoen"

Steven Berghuis lijkt Klassieker te moeten missen: "Dat zou ook fair zijn"

VIDEO: rode kaart Steven Berghuis

Feyenoord-supporters al snel in de wedstrijd klaar met middenvelder: "Wat een drama"

SOCIAL MEDIA: Higler onder vuur genomen door kijkers Feyenoord - Vitesse

Opstelling Feyenoord vs. Vitesse: Justin Bijlow fit genoeg om te beginnen

'Dick Advocaat voert tegen Vitesse wijzigingen door en geeft duidelijk signaal af'

Spajic hunkert naar hereniging met Het Legioen

Theo Janssen: "Niet eerlijk dat er Feyenoord-fans welkom zijn voor duel met Vitesse"