Bosz heeft boodschap voor 'ruwe diamant': "Het moet beter"

Johan Bakayoko is al weken de man in vorm bij PSV en wordt bedolven onder lyrische beoordelingen en complimenten over zijn prestaties in het rood-wit. Peter Bosz is echter van mening dat de Belg nóg beter kan worden in Eindhoven.

Met een assist vlak voor rust en een treffer in de slotfase van de uitwedstrijd tegen FC Twente was hij wederom onmisbaar voor de formatie van de Brabanders. "Hij is een uitzonderlijk talent, als je naar zijn fysiek kijkt, als je ziet hoe technisch hij is. Ik kijk er altijd naar of de balaannames goed zijn. Die zijn bij hem goed. Hij is dreigend in de een-tegen-een en heeft ook een goede voorzet", begint de oefenmeester.

 Bosz heeft echter nog wel een boodschap voor zijn pupil. "Hij heeft heel veel voor zo'n speler, maar het is nog lang niet goed genoeg. Bij hem kan écht alles nog beter. Hij is een fijne jongen om mee te werken en pakt dingen goed op. Hij moet nog een heleboel leren, maar dat is ook helemaal niet erg als je twintig bent. Hij is ongelofelijk ver al, maar het moet nog beter." Afgelopen zomer wilde het Engelse Brentford 40 miljoen euro neertellen voor de Belgische vleugelaanvaller, maar Bakayoko wil eerst slagen bij PSV.

Juiste keuze

Dat is volgens de voetbaltrainer een verstandige zet geweest. "Hij speelt in een goed elftal, om de prijzen en dat brengt druk met zich mee. Het is móéten en niet mogen. Ik denk dat dat heel goed voor hem is", zegt Bosz tot besluit.