Bosz tikt Bakayoko op de vingers: "Stom van hem"

Trainer Peter Bosz heeft Johan Bakayoko na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Twente (0-3) aangesproken op de overtreding die hij in de blessuretijd maakte. Daarbij ontstapte de aanvaller van PSV aan zijn tweede gele kaart.

Bakayoko speelde een uitstekende wedstrijd. Zo leidde de Belg de 0-1 in en nam hij zelfs de 0-3 voor zijn rekening. In de absolute slotfase speelde Bakayoko, die op dat moment al geel op zak had, met vuur door een overtreding op Ricky van Wolfswinkel te maken. Desondanks werd hij gespaard door scheidsrechter Allard Lindhout.

"Of ik daarvan schrok? Ja, natuurlijk. Stom van hem", zo liet Bosz na afloop weten voor de camera van ESPN. "Je kunt wel zeggen dat het lichtjes is, maar hij heeft al geel op zak. Doe dat nou dan niet, je staat 3-0 voor. Het is niet heel veel, maar dit is dom. Dat heb ik hem al verteld".

Bosz prijst zich ongetwijfeld gelukkig met de beslissing van Lindhout om de tweede gele kaart achterwege te laten. Bij een schorsing zou Bakayoko namelijk niet inzetbaar zijn geweest voor de topper tegen Feyenoord van volgende zondag.