Rondje langs de velden: de uitslagen op de zesde dag van het EK

Dag 6 van het EK 2024 op woensdag 19 juni leverde weer drie heerlijke duels op. Gastland Duitsland trof Hongarije, Albanië en Kroatië vochten het met elkaar uit om hun eerste punt van het toernooi en Schotland en Zwitserland sloten de avond af. Bekijk hier de samenvattingen van de drie ontmoetingen!

‘Last dance’ van Modric draait mogelijk uit op fiasco door Albanië

De wedstrijd tussen Kroatië en Albanië had alles weg van een spektakel in groep B. Beide teams wisten niet te winnen in hun eerste duels en waren op zoek naar dat belangrijke eerste punt. Qazim Laçi kopte al snel raak voor de Albanezen, die ook tegen Italië vroeg in het treffen scoorden.

Ondanks de sterke start van de uitploeg, namen de Kroaten de regie in de tweede helft over en scoorden ze in de span van twee minuten tweemaal. Mede door knullig verdedigend werk van Kroatië kwam Albanië in de 95ste minuut alsnog op gelijke hoogte, waardoor beide teams nu op een punt staan.

Overtuigend Duitsland presteert naar verwachting en bekert door

Duitsland kwam weer goed voor de dag tegen Hongarije, waar Jamal Musiala in de 22e minuut de score opende. De Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie ontving kritiek voor zijn rol bij deze treffer. Hij keurde de goal goed, terwijl Ilkay Gündogan even daarvoor een overtreding maakte op Hongarije-verdediger Willy Orban.

Diezelfde Gündogan verdubbelde even later de score om Duitsland te verzekeren van een plek in de achtste finales. Hongarije staat daarentegen onderaan in groep A.

Knock-outhoop van Schotland in leven gehouden tegen Zwitserland

De laatste wedstrijd van dag 6 was het treffen tussen Schotland en Zwitserland in poule A. De Schotten waren sterk in de openingsfase en beloonde het harde werk met een doelpunt van Scott McTominay.

Dertien minuten later in de 26e minuut zette Xherdan Shaqiri Zwitserland weer op gelijke hoogte met een weergaloze treffer. De aanvaller profiteerde van een fout in de verdediging van de Schotten en lanceerde een onhoudbare pegel die het net wist te vinden.

De tweede helft leverde voornamelijk veel kansen voor Schotland op, maar tot een beslissing kwam het niet in Köln. Het duel eindigde in 1-1.