Rondje langs de velden: de uitslagen op de zevende dag van het EK

Vermakelijk was het wél, maar tegelijkertijd ook relatief teleurstellend. Wederom een belangrijk doelpunt in de blessuretijd, maar ook in de tweede groepswedstrijd van Engeland op dit EK wist één van de grote titelfavorieten geen indruk te maken. De zevende speeldag werd afgesloten met een mooi affiche: Spanje-Italië!

Servië blijft door late gelijkmaker nog in leven op het EK

Slovenië kwam wederom verrassend scherp en sterk uit de kleedkamer. Na de remise tegen de Denen kwamen zij na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Servië. Zan Karnicik was de gevierde man, zo leek het. Bij een corner in blessuretijd knikte invaller Luka Jovic namelijk de gelijkmaker, waardoor zij voorlopig nog niet uitgeschakeld zijn op het Europees kampioenschap.

Titelkandidaat Engeland wederom niet overtuigend, ditmaal puntverlies

Tegen Servië was het al wankelen voor The Three Lions, maar tegen Denemarken was een pover duel niet voldoende voor een driepunter. Harry Kane tekende voor de openingstreffer, maar nog voor rust was een schitterend schot van afstand te machtig voor Jordan Pickford. In de tweede helft bleven grote kansen uit, waardoor beide ploegen een punt over hebben gehouden aan het treffen. Een spannende derde ronde lonkt!

Spanje wervelt voorbij Italië en maakt sterke indruk

Spanje heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het Europees kampioenschap door Italië te verslaan met 1-0. De Spanjaarden maakten een ijzersterke indruk en speelde bij vlagen met de Italianen, desondanks bracht een eigen doelpunt de beslissing. Tijdens EURO 2020 werd een record gevestigd met elf eigen doelpunten tijdens het toernooi, terwijl de teller na zeven speeldagen op dit EK al op zes staat.