Wint Nederland de eerste groepsfase tegen Polen op het EK?

Zondag gaat het EK 2024 voor het Nederlands elftal dan eindelijk van start gaat. Die middag is Polen de tegenstander. Weet Oranje het Europees kampioenschap in Duitsland goed te starten?

Voorbeschouwing Nederland tegen Polen

Wedstrijdinformatie: groepswedstrijd op het EK 2024

Tijd: 16 juni, 15.00 uur

Locatie: Volksparkstadion, Hamburg

Scheidsrechter: nog niet bekend

Inzet: punten voor de groepsfase van het EK

Prognose: Het Nederlands elftal start het EK 2024 met een wedstrijd tegen Polen. Na de klinkende oefenoverwinningen op Canada en IJsland, beide werden met 4-0 verslagen, gaat zondag het echte werk beginnen. In het Volksparkstadion te Hamburg neemt Oranje het op tegen de huidige nummer 28 van de FIFA-wereldranglijst. Nederland, dat op plek zeven staat, moet het opnemen tegen een team dat de topschutter mist.

Weetje: Tot nu toe hebben Nederland en Polen negentien keer tegen elkaar gespeeld. Van de negentien keer wist Nederland negen keer te winnen, Polen trok drie keer aan het langste eind en de twee landen speelden zeven keer gelijk. In 2022 wist Nederland de laatste ontmoeting nog met 2-0 te winnen, dankzij doelpunten van Steven Bergwijn en Cody Gakpo. Het tweetal is er zondag ook weer bij. Lukt het de oud-aanvallers van PSV dan weer om een hoofdrol te grijpen?

Wed Є5, scoor Є50 aan freebets​

Feyenoord-doelman vertrekt