Weet Nederland op het EK te stunten tegen Frankrijk?

Vrijdagavond staat voor het Nederlands elftal de kraker tegen Frankrijk op het programma. Lukt het Oranje om ook in de tweede groepswedstrijd een resultaat te boeken?

Voorbeschouwing Nederland tegen Frankrijk

Wedstrijdinformatie: groepswedstrijd op het EK 2024

Tijd: 21 juni, 21.00 uur

Locatie: Red Bull Arena, Leipzig

Scheidsrechter: Anthony Taylor

Inzet: punten voor de groepsfase van het EK 2024

Prognose: Na de overwinning op Polen (1-2) moet Oranje af zien te rekenen met Frankrijk. In de Red Bull Arena van RB Leipzig staat de kraker in Groep D op het programma. Voor Nederland is het een wedstrijd tegen de nummer twee van de wereld, die in Qatar nog naast de wereldbeker greep. Frankrijk, dat het mogelijk zonder Kylian Mbappé moet doen, won de eerste groepswedstrijd met 0-1 van Oostenrijk.

Weetje: Tot nu toe hebben Nederland en Frankrijk al dertig keer tegen elkaar gespeeld. In vijftien ontmoetingen trokken de Fransen aan het langste eind. Vier keer werd er gelijk gespeeld en elf keer won Nederland. De laatste ontmoeting, in oktober 2023, was Frankrijk nog met 1-2 te sterk. Mbappé nam beide doelpunten voor zijn rekening. Eerder dat jaar werd Nederland ook nog met 4-0 verslagen door groepsgenoot Frankrijk. In november 2022 won Oranje met 2-0 van Frankrijk, dankzij treffers van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay. Lukt het ze deze vrijdag wederom om te scoren?

PAK 50X OF 100X JE INZET ALS NEDERLAND SCOORT

Feyenoord-doelman vertrekt