The Masked Singer of Nederland-Frankrijk? 'Masker Mbappé afgekeurd'

Frankrijk-ster Kylian Mbappé kwam maandag in een nare botsing terecht, waarbij zijn neus niet meer rechtstond. Daardoor komen de duels tegen Nederland en Oostenrijk in groot gevaar voor de kersverse Real Madrid-speler. Gaat Mbappé op tijd fit zijn om mee te doen tegen Oranje of wordt dit een flinke opsteker voor de formatie van Ronald Koeman?

Kan Mbappé spelen tegen Nederland?

Ondanks zijn gebroken neus wil Kylian Mbappé spelen tegen Nederland, zo melden diverse internationale media. De sterspeler test tijdens de laatste training van Frankrijk voor de groepswedstrijd zijn masker. Mocht alles goed voelen, dan is de kans aanwezig dat Mbappé  'gewoon' inzetbaar is tegen Nederland. 

Vrijdag staat de groepswedstrijd tussen Frankrijk en Nederland op het programma, maar over de aanwezigheid van Mbappé valt weinig te zeggen. Na de wedstrijd van de Fransen tegen Oostenrijk (0-1) bracht de voetbalbond een statement rond Mbappé naar buiten. De Fransman hoeft niet onder het mes, maar moet de rest van het toernooi met een masker spelen. Doordat het tijd kost om deze op maat te maken, is het nog afwachten of Mbappé tegen Nederland kan spelen. 'Eerst wacht voor hem nog een behandelingsperiode', aldus de FFF. 

Een dag later melden zowel CANAL+ als ESPN te melden dat Mbappé niet inzetbaar is voor de groepswedstrijd tegen Nederland. Op woensdag deelde Algemeen Dagblad-journalist Johan Inan dat de voorhoedespeler weer verschenen was op de training van de Franse nationale ploeg, waar hij met de fysiektrainer te werk ging. Mbappé besteedde het veld met een flinke witten pleister, deelde Inan.

Foto scheve neus van Mbappé

Na een nare botsing staat de neus van Mbappé scheef. Het gaat bloeden en vlak daarna wordt hij gewisseld.

Mbappé met masker?

De Fransman, die volgend jaar bij Real Madrid speelt, moet het restant van het EK met een masker spelen. Hij wordt vaker vergeleken met de Ninja Turtles. Dat levert grappige plaatjes op voor de wedstrijd van aanstaande vrijdag. Franse superster mag niet met alle maskers spelen

Op de training voorafgaand aan het treffen met het Nederlands elftal droeg de Franse ster een masker in de kleuren van de Franse vlag. Al snel werd bekend dat het géén optie is dat hij met datzelfde masker aantreedt in Leipzig, want er zijn duidelijke richtlijnen. ‘Medische uitrusting die op het speelveld wordt gedragen, moet één kleur hebben en mag niet met een team of fabrikant worden geïdentificeerd’, luidt het reglement van de UEFA.

Feyenoord-doelman vertrekt