Rondje langs de velden: de uitslagen op de vierde dag van het EK

De vierde dag van het EK 2024 is er eentje met veel verrassingen. België komt in actie tegen Slowakije en hoopt de eerste wedstrijd te winnen. Groepsgenoten Roemenië en Oekraïne nemen het tegen elkaar op in München. De dag werd afgesloten met topfavoriet Frankrijk tegen Oostenrijk, de groepsgenoten van Oranje.

Oekraïne kansloos tegen Roemenië

Om 15.00 uur werd er afgetrapt in groep E. Na een klein half uur spelen passt Real Madrid-keeper Lunin de bal volledig verkeerd. Hij levert de bal in bij Nicolae Staniciu, die feilloos in de linkerkruising schiet. Vlak na rust belandt de bal opeens voor de voeten van oud-Ajacied Razvan Marin. Hij schiet en weer blundert Lunin. 2-0. Ten slotte weten de Roemenen ook nog een derde doelpunt te maken met Dennis Dragus. 

 België onderuit in eerste EK-duel

De Belgen spelen hun eerste wedstrijd tegen het Slowakije van onder anderen Dávid Hancko. De Slowaken komen vroeg op een voorsprong. In het verloop van de wedstrijd houden ze stand. Hancko is nog enorm belangrijk voor zijn vaderland. De Feyenoorder haalt een bal van de lijn. Het is niet de dag van Romelu Lukaku. De spits ziet twee doelpunten afgekeurd worden, waardoor de Rode Duivels met 1-0 verliezen.

Zeer zwak Frankrijk wint

De eerstvolgende tegenstanders van Nederland spelen eerst nog tegen elkaar. In Düsseldorf staat een heel zwak Frankrijk tegenover een stug Oostenrijk. De Fransen komen vroeg op voorsprong door een eigen goal van oud-Ajacied Maximilian Wöber. Daarna hebben Les Bleus moeite met de Oostenrijkers. Mbappé mist nog een 100% kans, maar ook die wil er niet in. De aanvaller krijgt vlak daarna een bloedneus en rolt weer het veld in. Hij krijgt daar geel voor. Het blijft 1-0.

Feyenoord-doelman vertrekt