Dit heeft de KNVB verdiend aan het EK: wat valt er nog te verdienen?

Het EK kan zowel op sportief als financieel vlak een opsteker zijn voor de KNVB. Wat heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond al verdiend aan het EK 2024 en wat valt er nog te verdienen in Duitsland?

Hoeveel verdient de KNVB aan het EK?

Door alleen al de deelname aan het EK 2024 mag de KNVB een bedrag van 9,25 miljoen euro bijschrijven.  Na de overwinning op Polen (1-2) komt daar nog eens één miljoen euro bij. Na het gelijkspel tegen Frankrijk (0-0) staat de teller op 10,75 miljoen euro.

Wat valt er te verdienen op een EK?

In de groepsfase is een overwinning goed voor één miljoen euro. Een gelijkspel staat gelijk aan 0,5 miljoen euro. Bij kwalificatie voor de laatste zestien krijgt de KNVB nog eens een bedrag van 1,5 miljoen. Een kwartfinale voor Oranje betekent nog eens 2,5 miljoen euro en bij het halen van de halve finale komt er nog eens vier miljoen euro bij. De winnaar van het EK pakt acht miljoen euro, terwijl de verliezend finalist een bedrag van vijf miljoen euro mag bijschrijven.

Wat verdienen de spelers van Oranje op het EK?

De deelname aan het EK kost de KNVB ook nog eens geld. Zo kunnen de internationals in de groepsfase rekenen op een premie van 42 duizend euro. Bij EK-winst vangen de spelers nog een 435 duizend euro.

Feyenoord-doelman vertrekt