Dit bedrag heeft de KNVB verdiend aan het EK van Oranje

Het EK kan zowel op sportief als financieel vlak een opsteker zijn voor de KNVB. Wat heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond in totaal verdiend aan het EK 2024?

Hoeveel verdient de KNVB aan het EK?

Door alleen al de deelname aan het EK 2024 mag de KNVB een bedrag van 9,25 miljoen euro bijschrijven.  Na de overwinning op Polen (1-2) komt daar nog eens één miljoen euro bij. Na het gelijkspel tegen Frankrijk (0-0) en de nederlaag tegen Oostenrijk (2-3) kwam de teller na de groepsfase en plaatsing voor de achtste finales op 13,25 miljoen euro te staan. In de achtste finales van het EK was Nederland te sterk voor Roemenië (0-3) en daar kwam zo nog eens 2,5 miljoen euro bij. Zodoende stond de teller inmiddels op 15,75 miljoen euro.

Wat valt er te verdienen op een EK?

Op het EK is een overwinning goed voor één miljoen euro. Een gelijkspel staat gelijk aan 0,5 miljoen euro. Bij kwalificatie voor de laatste zestien krijgt de KNVB nog eens een bedrag van 1,5 miljoen. Een kwartfinale voor Oranje betekende nog eens 2,5 miljoen euro en bij het halen van de halve finale kwam er nog eens vier miljoen euro bij. Nederland versloeg Turkije (2-1), maar strandde tegen Engeland (1-2). Zodoende kwam de teller uiteindelijk op een bedrag van 18,75 miljoen euro te staan voor de KNVB.

Wat verdienen de spelers van Oranje op het EK?

De deelname aan het EK kost de KNVB ook nog eens geld. Zo kunnen de internationals in de groepsfase rekenen op een premie van 42 duizend euro. De winnaar van het EK pakt overigens een behoorlijk geldbedrag.

Feyenoord-doelman vertrekt