Dit verdient Spanje aan de winst van het EK 2024

Spanje en Engeland namen het in de finale van het EK 2024 tegen elkaar op. Spanje trok aan het langste eind en mag zich de winnaar van het toernooi noemen. Naast de prijs en de prestatie kan het land op een leuke bonus rekenen. Zo keert de UEFA 10 miljoen euro uit aan de winnaar van het EK.

Hoeveel geld krijgt de winnaar van het EK 2024?

Spanje krijgt een aanzienlijke financiële beloning. De UEFA heeft het prijzengeld voor de kampioen van het EK vastgesteld op 10 miljoen euro. Dit bedrag komt bovenop de eerdere verdiensten die de teams tijdens het toernooi hebben gekregen.

Spanje kan rekenen op megawinst

Spanje wist het EK zonder verlies te winnen. Hierdoor loopt het totale prijzengeld op tot 28,5 miljoen euro. Dit bedrag omvat de startpremie, bonussen voor groepsfase overwinningen en de uiteindelijke winstpremie.

Hoeveel geld per winstpartij op het EK 2024?

Elk team dat aan het EK deelneemt, krijgt een startpremie van 9,25 miljoen euro. Daarnaast zijn er extra bonussen voor prestaties in zowel de groepsfase als de knock-out rondes. Voor elke overwinning in de groepsfase krijgen teams 1,5 miljoen euro, terwijl een gelijkspel 750.000 euro oplevert. Teams die de kwartfinales bereiken, ontvangen 3,25 miljoen euro, en het bereiken van de halve finales levert 5 miljoen euro op.

Hoeveel heeft Nederland aan het EK 2024 verdiend?

Nederland heeft in totaal meer dan 18 miljoen euro verdiend dankzij hun prestaties in het toernooi.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers