Dit is hoe zeker Nederland is van de volgende ronde op het EK

Het Nederlands elftal weet zijn allereerste wedstrijd op het EK in Duitsland te winnen. Mede dankzij de winnende goal van Wout Weghorst werden de Polen verslagen. De eerste wedstrijd winnen is erg belangrijk. Hoe groot is de kans op het overleven van de groepsfase met drie punten?

Hoe zeker is Nederland al van de volgende ronde?

De nummers één en twee van elke poule gaan door naar de volgende ronde van het EK. Daarnaast gaat ook vier van de zes beste nummers drie naar de achtste finale. Mede is de kans 96% dat Oranje door is, meldt databureau Gracenote. Datzelfde bureau schatte die kansen voor het toernooi op 79,9%. 

Welk land heeft de meeste kans om tegen Nederland te spelen in een volgende ronde?

Gracenote acht de kansen dat Tsjechië de tegenstander wordt in een volgende ronde het grootst. De data-analisten schatten die kans op 14%, ondanks dat de Tsjechen nog in actie moeten komen. Nederland heeft nog wat goed te maken tegen dit land. Op het EK in 2021 verloor het nog van Tsjechië met 2-0. Matthijs de Ligt, die tegen Polen niet in actie kwam, pakte toen een rode kaart. 

Alles over het EK 2024 in Duitsland

Het Europees Kampioenschap voetbal van 2024 wordt gehouden in buurland Duitsland. Er staat een mooi programma voor de deur. Lees hier alles rondom het EK en hier alle updates rondom Oranje

Feyenoord-doelman vertrekt