Team van de week 13: uitblinkers bij PSV, Heracles, Ajax en Heerenveen

De Eredivisie laat zijn dertiende speelronde achter de rug en dat leverde een paar enorme uitslagen op. Onder meer Ajax, Heerenveen, Heracles en wederom PSV scoorde er op los en zijn dan ook leverancier voor het team van de week. Uiteraard is er ook aandacht voor de overwinningen van Feyenoord en AZ, die overigens ook vrij makkelijk tot doelpunten kwamen.

PSV en AZ delen een 'jantje' uit

Zowel PSV als AZ won dit weekend met 3-0. De Eindhovenaren dachten hun eerste test te krijgen met een bezoekje aan de Grolsch Veste, maar na een snelle rode kaart voor Mees Hilgers liep Twente achter de feiten aan. Het eindigde, mede door uitblinkers Bakayoko en Veerman, in een eenvoudige overwinning.

AZ is weer terug op het winnende pad. De Alkmaarders kwamen via een mooie goal van Ruben van Bommel op voorsprong tegen Volendam en breidden deze uitslag gestaag uit. Ook Pavlidis wist het net weer eens te vinden.

Spitsen in topvorm

Santiago Giménez legde zaterdag weer eens drie ballen in het netje. De daarentegen niet super eenvoudige overwinning van Feyenoord op stadsgenoot Excelsior (2-4) was geen ideale warming up voor het duel van dinsdag met Atlético Madrid.

Een andere spits in topvorm is Mohamed Sankoh. De spits van Heracles scoorde ook drie doelpunten en droeg zo flink bij aan de 5-0 overwinning van zijn ploeg op Almere City. De clash tussen de promovendi werd zo alles behalve spannend.

Ajax en Heerenveen kijken weer naar boven

Zowel Ajax als Heerenveen won zijn wedstrijden eenvoudig met respectievelijk 5-0 (van Vitesse) en 3-0 (van Fortuna Sittard). Beide teams hadden een zware start van het seizoen, maar hebben de weg omhoog weer ingezet. Heerenveen bezet momenteel de 7e plaats, terwijl de Amsterdammers op plek acht bivakkeren. De middenmoters leveren Jorrel Hato en Thom Haye af in het team van de week. Eerstgenoemde maakte zijn eerste goal in de Eredivisie en Haye schoot twee penalty's geruisloos binnen.

Bekijk het volledige team van de week hier: