Ajax was dichtbij komst Zirkzee: "Maar Mislintat stelde bizarre eis"

Joshua Zirkzee was afgelopen zomer dichtbij een overstap naar Ajax. De spits, die momenteel de sterren van de hemel speelt bij Bologna, vertrok toch niet naar Amsterdam vanwege meerdere redenen. Mike Verweij meldt in de podcast Kick-Off van De Telegraaf dat Sven Mislintat hier een grote rol in had.

"Mislintat wilde hem heel graag naar Ajax halen, toen ging het verhaal dat de scouting het niet wilde en dat ze het daarom niet hebben gedaan", vertelt Verweij over de vermeende interesse van Ajax in de Nederlandse spits. "Later ging het verhaal dat Zirkzee niet wilde overstappen naar een andere zaakwaarnemer en dat moest van Mislintat." De Nederlander bleef uiteindelijk bij zijn club Bologna en maakt daar een erg goed seizoen door. Tot nu toe is de jeugdinternational goed voor zeven goals in vijftien duels.

Scouting krabt zich achter de oren

Valentijn Driessen is het eens met Verweij. Ook hij ziet dat Zirkzee een erg goede spits is. "Uiteindelijk is hij niet naar Ajax gekomen, omdat heel veel mensen het niet in hem zagen zitten. Die zullen zich nu wel achter de oren krabben, want hij doet het nu in Italië erg goed. Zirkzee is ook wel een jongen waar Ronald Koeman blij van wordt, als je ziet hoe die zich ontwikkelt. Hoe veel gevoel die in zijn voeten heeft, echt een hele goede spits."

Uiteindelijk koos Ajax voor Brian Brobbey als vaste spits, maar dat had ook wel anders kunnen lopen. De spits van Ajax was namelijk erg gewild toen hij nog bij RB Leipzig onder contract stond. "Toen Brobbey terugkeerde naar Ajax, wilden ook een aantal clubs uit de Premier League hem hebben. Onder andere Erik ten Hag. Maar deze jongen gaat echt wel voor veel geld weg normaal gesproken."