Aad de Mos ziet Nederlandse spits voor de volgende tien jaar rond lopen

Aad de Mos is vol lof over Brian Brobbey. De analist denkt dat niet alleen Ajax, maar het hele Nederlandse voetbal nog veel plezier gaat beleven aan de 21-jarige spits.

Brobbey was in het Eredivisie-duel met een doelpunt tegen Sparta opnieuw belangrijk voor Ajax (2-1): "Het is de eerste keer, daarom is hij zo uniek, dat we in Nederland een spits hebben die het met kracht kan. Wij zijn altijd gewend aan Johan Cruijff, Ruud van Nistelrooij, Patrick Kluivert. Dat zijn mooie spitsen. Dit is een heel ander type, dus we weten eigenlijk niet wat we er mee aan moeten. Hij doet dit niet goed, hij doet dat niet goed. Maar het is een jongen van 21 jaar hè."

Doelpunt Brobbey tegen Sparta:De Mos strooit verder bij Goedemorgen Eredivisie met complimenten richting Brobbey: "Hij gaat wel onze beste spits worden in de komende tien jaar. Dat kan ik je op een briefje geven". De oud-trainer van de Amsterdammers is enorm onder de indruk. "Hij gaat het Nederlands elftal verder brengen. Daar ben ik van overtuigd, zeker. Als je ziet hoe hij aan het sleuren en het trekken is. Dat gaat hij ook donderdag weer doen. Hij gaat Ajax kwalificeren tegen AEK Athene. Schrijf dat ook maar op."