Sherida Spitse wil trainer Ajax-mannen worden, Van Hooijdonk ziet er niks in

Sherida Spitse hoopt na haar actieve carrière als voetbalster trainer te worden en het liefst in het mannenvoetbal. Pierre van Hooijdonk ziet daar daarentegen niks in: “Het is gewoon hoe het is”, vertelt de analist bij Studio Voetbal. 

"Het is niet dat ik geen trainer wil worden in het vrouwenvoetbal, maar ik denk dat het ook bij mij past om aan de mannenkant te werken”, vertelt Spitse bij Studio Voetbal. "Samen met Rafael erbij. Dan komt hij ook nog aan de bak bij Ajax", grapt ze aanvankelijk over tafelgenoot Rafael van der Vaart.

Spitse ziet het wel gebeuren, vrouwen die mannenteams coachen: "Ik denk dat mannen en vrouwen van elkaar kunnen leren. Hoe wij omgaan met voetbal en de passie die wij hebben. Ik zeg niet dat de mannen geen passie hebben voor voetbal, maar het is een andere beleving. Het is een beetje een andere wereld. Ik denk soms dat het bij ons meer uit ons hart komt."

Uitgesproken Van Hooijdonk

Van Hooijdonk laat aan tafel tegengas horen. Hij ziet een vrouwelijke coach bij een mannenteam niet snel gebeuren: "Mannen en vrouwen zijn gelijk, maar de voetbalwereld is niet hetzelfde als de maatschappij. Ik kan me niet voorstellen dat Sarina Wiegman in de kleedkamer stapt bij een team met gasten als Rafael van der Vaart. Waarom niet? Nou, dan vraag ik me af of jij wel eens in een kleedkamer hebt gezeten", geeft de voormalige spits aan. "We mogen het toch zeggen? Het is gewoon hoe het is."

Bekijk de hele discussie hier