“Chuba Akpom is meer een antiheld dan een cultheld”

Valentijn Driessen is geen fan van Chuba Akpom, zo laat hij weten in de Kick-Off podcast van De Telegraaf. Hij verwacht dat Brian Brobbey niet veel moeite zal hebben om zijn plek terug te veroveren zodra de spits weer fit is. 

“Hij ruziet altijd met de bal. Hij loopt ook niet mooi”, vindt Driessen. “Hij is een hele grote jongen. Het enige wat hij aardig doet, is koppen. En hij werkt heel hard. Dat is tegenwoordig in de ArenA al genoeg om een soort cultheld te worden. Ik vind het meer een antiheld dan een cultheld.” Brian Brobbey is momenteel geblesseerd, maar verwacht spoedig weer een rentree te maken. “Ik denk dat Brobbey heel weinig moeite zal hebben om zich bij Van ’t Schip weer in de kijker te spelen op het moment dat hij weer fit is. Dan gaat Akpom er gewoon weer uit.' 

Engelse interesse voor Akpom 

Meerdere clubs uit de Premier League zouden interesse hebben in de diensten van Akpom. Volgens Driessen doet Ajax er goed aan om hiernaar te luisteren. “Ze kunnen Akpom misschien wel voor een hoop verkopen. Ze hebben Bassey ook maximaal verkocht en zijn balaanname was ook dramatisch.”