Sneijder maakt van DHSC een 'trainerskerkhof': "Hoe zou Ajax hiernaar kijken?"

Wesley Sneijder heeft de touwtjes in handen bij amateurclub DHSC, zo geeft hij maandagavond toe bij Veronica Offside. Het was dan ook de beslissing van de oud-speler om Mark Verkuyl te ontslaan. Sneijder nam het stokje voor een weekend over als interim en zag, samen met broer Jeffrey, dat DHSC met de overwinning aan de haal ging.

In het Algemeen Dagblad wordt DHSC een ‘trainerskerkhof’ genoemd. Verkuyl was slechts vier maanden in dienst en is de vijfde trainer in 5,5 jaar die zijn biezen moet pakken. Sneijder blijkt verantwoordelijk voor die beslissingen. Wim Kieft vraagt aan Sneijder of hij ‘de baas’ is bij DHSC. “Een beetje, ja. Ja”, antwoordt Sneijder, waarna Kieft wil weten of Sneijder ook degene is die de vijf trainers heeft ontslagen bij DHSC. “Ja.” Daar moet Kieft hard om lachen. “Vijf is veel, hè!”. Sneijder vindt het echter helemaal geen gekke beslissing om Verkuyl de laan uit te sturen. “Weet je wat het is: ik sta een na laatste!”

“Soms is het gevoel goed met een nieuwe trainer, maar werkt het toch niet. Dan kan je hem wel laten zitten, maar dan degradeer je straks en dat willen we niet. Er moet wat gebeuren”, stelt Sneijder. “Ik heb ook weleens iemand ontslagen die tweede stond. Er was toen wat anders aan de hand. Het groepsproces werd verstoord. Zonder er inhoudelijk op in te gaan, gebeurt er weleens wat in een groep. Dan moet je als club achter de spelers staan. Dat hebben we ook gedaan. Als de situatie zo erg is dat spelers dreigen weg te lopen, moet je de trainer wegsturen. We moeten in het belang van de club denken.”

Broer Jeffrey hoofdtrainer

Jeffrey Sneijder was onder Mark Verkuyl nog assistent, maar wordt nu doorgeschoven als hoofdtrainer. Afgelopen zaterdag nam Wesley ook plaats op de bank om zijn broer te ondersteunen. “Of het eenmalig was? Dat weet ik niet. Voor nu wel. Zaterdag ben ik bij de EK-loting en de week daarop is de laatste wedstrijd van het jaar. Het zou kunnen dat ik er dan bij ben.”

Presentator Wilfred Genee moet enorm lachen om de rommel die Sneijder veroorzaakt bij DHSC. “Ik weet niet of dit een geruststellende gedachte is voor Ajax! Die denken: wat is dit voor technisch directeur, hij flikkert iedereen eruit”, buldert Genee. Sneijder liet onlangs weten graag in het technische hart van Ajax plaats te nemen. Zelf vindt Sneijder niet dat vijf trainers in 5,5 jaar bijzonder is. “Dat is toch niet zo gek op amateurniveau?”