Sneijder over baan bij Ajax: "Ben hongerig om er onderdeel van te zijn"

Wesley Sneijder is in een groot interview met het Duitse TZ ingegaan op de zorgwekkende situatie bij Ajax. Daarin vertelt hij onder meer over zijn verlangen om aan de slag te gaan bij de club uit Amsterdam.

Zo wordt hem gevraagd of hij zich kan voorstellen dat hij een functie krijgt bij Ajax om hen er weer bovenop te helpen."100 procent. Ik zal niet zeggen dat ik dat alleen kan, want ik heb goede mensen nodig om mij heen, met Ajax-DNA. Ik ben hongerig om onderdeel te zijn van het technisch management."

"In mijn optiek is er geen perspectief nu", vertelt de immers kritische Sneijder aan het Duitse medium over de situatie in Amsterdam. "Het niveau van de spelers is gewoon te laag. Daarnaast is de structuur van de club ook niet goed. Ze staan laatste en ze blijven maar verliezen. Iedereen kijkt uit naar de wedstrijd tegen FC Volendam van donderdag. Eerst waren tegenstanders bang om tegen Ajax te spelen, nu zijn ze optimistisch over hun kansen."

Mislintat

Maar wie is er volgens Sneijder schuldig aan de malaise bij Ajax? "Als je goede spelers hebt, kun je de mentaliteit veranderen en het probleem oplossen. Maar als je middelmatige spelers hebt, is dat haast onmogelijk. Iedereen wijst met zijn vinger naar Sven Mislintat, maar Ajax is een groot bedrijf. Het is niet dat één persoon de beslissingen neemt over de transfers."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers