Oud-Ajacied Schöne twijfelt na voorval met Dost over eigen carrière

Lasse Schöne zag zondag vanaf de bank dat zijn NEC op een knappe 0-2 voorsprong uit bij AZ. Echter ging het daar na de wedstrijd helemaal niet meer over. Bas Dost zakte vlak voor tijd in elkaar en de wedstrijd werd definitief gestaakt. Het was niet voor de eerste keer dat Schöne dit moest meemaken.

"Het is te vaak gebeurd bij mensen om mij heen", begint de Deen tegenover Voetbal International. Daarmee doelt hij op Abdelhak Nouri, Christian Eriksen en Daley Blind. "Je kan je er nooit op voorbereiden. In het moment ben je met andere dingen bezig, maar achteraf dacht ik wel: ongelooflijk dat dit weer gebeurt. Ik ben er zo vaak dicht bij geweest, terwijl je dit juist niet wil meemaken. Dat doet wel wat met je."

Dat kan weleens consequenties hebben voor de carrière van de middenvelder van NEC. "Natuurlijk doet me dit ook twijfelen. Als ik eerlijk ben, denk ik daar wel over na. Ik weet dat mijn carrière een keer eindigt, ik ben ook niet meer de jongste. Dit soort momenten moet je altijd even laten landen, maar ik praat er wel veel over met mensen uit mijn omgeving. Dat is logisch. Op dit soort momenten denk ik er nog meer over en wordt het ook duidelijker. Er zijn dingen belangrijker dan voetbal."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers