Zo beleefde Makkelie PSV-Ajax: "Geen bewijs voor hands"

Danny Makkelie was afgelopen zondag de scheidsrechter bij PSV tegen Ajax. De arbiter had het druk. Zo werd het spel stilgelegd vanwege een reanimatie op de tribune en een handsbal van Hirving Lozano waar een doelpunt uit voortkwam.

Ajax kwam tot tweemaal toe op voorsprong in het Philips Stadion en ging met 1-2 de rust in. In de kleedkamer sprak Makkelie met zijn staf over 'een schitterende wedstrijd'. Vlak voordat hij en zijn assistenten het veld afliepen kreeg hij al de complimenten van de VAR voor zijn niveau tijdens de eerste 45 minuten. Daarin moest Makkelie het spel bijvoorbeeld stilleggen vanwege een reanimatie op de tribune. Een bijzonder voorval, waar goed mee omgesprongen werd door arbitrage, spelers en supporters.

In de tweede helft moesten Makkelie en de VAR een eventuele handsbal van Lozano beoordelen. De Mexicaan raakte de bal met zijn hand voordat deze over de lijn ging. Of nou hands was of niet konden ze in Zeist niet zien: "Ik heb alle hoeken gehad Danny, maar ik heb geen bewijs voor hands. Het is een doelpunt."