"Ik zie helemaal niks in Henderson, ze kunnen daar net zo goed Proper van NEC neerzetten"

Valentijn Driessen is van mening dat Dirk Proper, middenvelder van NEC Nijmegen, het niet minder zou hebben gedaan dan Jordan Henderson tijdens zijn debuut voor Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf heeft weinig lovende woorden over voor de Engelsman.

Ruim twee weken geleden maakte Ajax de komst van Henderson bekend. De winteraankoop ging afgelopen zaterdag in de topper tegen PSV (1-1) op voor zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdamse club.

In de Wandelgangen, een online rubriek van Vandaag Inside, stelt Wilfred Genee dat het tijd wordt dat Driessen 'een beetje terugkeert op aarde'. Daarbij haalt de presentator de kritiek van Wesley Sneijder in Veronica Offside als voorbeeld aan. De recordinternational van Oranje zei dat Driessen helemaal geen oordeel kan vellen over de rol van Henderson. "Valentijn heeft niet gevoetbald en snapt dat zeker niet. Valentijn heeft zo'n groepsproces nooit meegemaakt. Als zo'n speler binnenkomt, dan verandert er iets".

"Hij zegt dat niet voor niets natuurlijk. Ben je niet iets teveel in jezelf gaan geloven?", vraagt Genee zich hardop af. Driessen: "Ik geloof wel een beetje in mezelf. Als je aan jezelf gaat twijfelen, dan is het einde zoek. Ik zit daar om Henderson te recenseren en ik zie helemaal niks".

"Hij is wel goed voor de kleedkamer", voegt de sportjournalist er enigszins cynisch aan toe. "Wij zien wat er op het veld gebeurt, dat is het enige wat we mogen zien. Als we Henderson dan even recenseren, dan blijft er helemaal niets van hem over".

Driessen noemt het salaris dat Henderson bij Ajax opstrijkt 'veel te veel geld'. "Dan kun je daar net zo goed Dirk Proper van NEC Nijmegen neerzetten, voor die balletjes van vier, vijf meter", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.