Ajacied hoopt op spelen met Henderson: "Wil met hem praten, discussiëren en van hem leren"

Het middenveld van Ajax werd lange tijd geteisterd door een aantal blessures. Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk stonden een tijdje buitenspel door een opgelopen kwetsuur, maar zijn allebei weer op de weg terug. De Noor hoopt snel weer zijn rentree te kunnen maken.

Dat doet hij uit de doeken tijdens een interview met Voetbal International. Hij moest toekijken tijdens een zware periode van Ajax, waarin veel jonge spelers een kans kregen in de hoofdmacht én er werd ook nog een concurrentie op zijn positie gehaald. "Ik had het gevoel dat als ik fit was geweest, ik echt veel kansen zou hebben gekregen. De concurrentie is nog zwaarder geworden. Maar goed, we moeten als team denken en voor het team is het perfect om hem erbij te hebben", begint de 21-jarige Noor.

Mannsverk over ploeggenoot Henderson

Met concurrentie doelt de defensieve middenvelder natuurlijk op Jordan Henderson. De Engelsman werd in de winter transfervrij overgenomen en hij verruilde Saoedi-Arabië voor de Eredivisie. "Wat zo speciaal aan hem is, is dat hij een soort knop omzet als hij het veld opstapt. Buiten het veld is hij gewoon een bescheiden en aardige gozer. Ik wil gewoon van hem leren, met hem praten, met hem discussiëren en hopelijk kunnen we dan ook samen minuten gaan maken", spreekt hij uit.

De revalidatie hakte er serieus in bij Mannsverk, maar desondanks is hij vastberaden om zijn huid duur te verkopen in de Johan Cruijff ArenA. "Ik heb natuurlijk al meegetraind met het eerste elftal, dus ik weet dat ik daar iets kan toevoegen. Máár, dat moet ik dan wel eerst laten zien. Je moet iedere wedstrijd, iedere training presteren. Dit is Ajax. Als je één wedstrijd speelt zoals tegen Twente, dan is iedereen kritisch op je. Dat is hoe het is. Ik moet nu zorgen dat ik me opnieuw laat zien."