VI: einde van herstelperiode in zicht voor Van den Boomen

Branco van den Boomen sluit 'een dezer dagen' aan bij de groepstraining bij Ajax, meldt Voetbal International. Naar verluidt is het de bedoeling dat de 28-jarige middenvelder daar zo snel mogelijk weer alles gaat meedoen.

Van den Boomen staat al geruime tijd aan de kant. De creatieveling moest begin november geopereerd worden aan zijn knie. Inmiddels is het einde in zicht voor Van den Boomen, die binnenkort weer gaat meetrainen met de groep. Volgens VI komen ook zijn eerste wedstrijdminuten dichterbij. "Ajax en Van den Boomen hopen dat hij zeer snel weer deel zal uitmaken van de wedstrijdselectie", zo klinkt het.

Ajax pikte Van den Boomen afgelopen zomer transfervrij op bij het Franse Toulouse FC. Onder voormalig trainer Maurice Steijn was de zomeraankoop lang niet altijd verzekerd van een basisplaats. De middenvelder kwam op zondag 5 november, vlak na de aanstelling van John van 't Schip, voor het laatst in actie voor de Amsterdamse club, in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers