Van Hanegem beoordeelt Henderson-debuut: "Geen spektakel"

Willem van Hanegem heeft zich voor de wekelijkse column in het Algemeen Dagblad gestort in de topper tussen Ajax en PSV. De twee topploegen uit Nederland stonden zaterdagavond lijnrecht tegenover elkaar en Jordan Henderson debuteerde in Amsterdamse dienst.

De Kromme pleit voor het stoppen van de hype, want hij geeft aan niet te hopen dat de Engelsman vanaf nu wat minder aandacht gaat krijgen in de media. 'Ik hoop niet dat we in Nederland wekelijks het spel van Jordan Henderson langs de meetlat gaan leggen. Dit is namelijk de Henderson die je kon verwachten en de Henderson die je zal blijven zien. Een dienende speler, geen spektakel en geen franje', steekt hij van wal.

Van Hanegem nuanceert alle meningen en vindt de middenvelder geen geweldenaar, maar vooralsnog ook geen miskoop. 'Wie echt het idee had dat het water uit de mond zou lopen vanaf het moment dat hij mee ging doen, heeft hem nog niet eerder zien spelen. Laten we niet denigrerend doen over zijn passing, maar zeker ook niet overdreven. Het is simpel: hij blijft in positie, zorgt dat medespelers niet overal heen rennen.'