Koeman ziet 'serieuze optie' voor Oranje: "Dit is geweldig"

Ronald Koeman was zondagochtend te gast bij Goedemorgen Eredivisie en liet zich daar uit over zijn huidige perceptie van de mogelijke Oranje-internationals. In de laatste weken is vooral de spitspositie een item en de bondscoach ziet twee 'serieuze' kandidaten in aanloop naar het EK in Duitsland.

Koeman was één van de toeschouwers bij de topper tussen Ajax en PSV in de Johan Cruijff ArenA en zag daar wederom een sterk optreden van Brian Brobbey. "Gister had hij natuurlijk twee heel belangrijke momenten. Bij de eerste goal had hij niet de beste aanname, maar het vervolg was meer dan goed. Hij is natuurlijk verschrikkelijk snel en sterk. Dit is geweldig. Hij houdt het overzicht."

De bondscoach wordt ook gevraagd naar de stormachtige ontwikkeling van Joshua Zirkzee. De 22-jarige aanvaller van Bologna debuteerde nog niet in het Nederlands elftal, maar wordt wel in de gaten gehouden door de staf. "Ik zie iemand die heel veel vrijheid heeft en veel inzakt, die sterk aan de bal is, maar die niet altijd in de 16 is waar een spits moet zijn. Hij is veel meer een meevoetballende negen, iets heel anders dan Brian Brobbey, waarvan ik vind dat hij een prima ontwikkeling doormaakt de laatste maanden."