Ajax bevestigt komst van Jordan Henderson; Engelsman tekent voor 2,5 jaar

Ajax heeft beet! De Amsterdammers voltooien en sensationele transfer en versterken zich met ingang van donderdag 18 januari met Jordan Henderson. Dat meldt de club donderdagavond officieel en de middenvelder tekent voor 2,5 jaar.

De Engelsman verkaste van Liverpool naar Saoedi-Arabië voor een lucratief avontuur bij Al-Ettifaq, maar dat viel hem al snel tegen. Met het oog op het EK in Duitsland hoopt Henderson weer in beeld te komen bij het nationale elftal van Engeland en dat lukt hem niet in Saoedi-Arabië. Hij komt transfervrij over, maar de kosten zullen vooral zitten in zijn salaris. Dat zal naar verluidt rond de vijf miljoen euro zijn in de Johan Cruijff ArenA en dat is vrij fors, maar desondanks minder dan de helft vergeleken met zijn loonstrook bij Al-Ettifaq.

Van 't Schip blij met komst Henderson

Interim-manager John van 't Schip is zeer tevreden met het werk van de bestuursleden van Ajax en kijkt enorm uit naar de samenwerking met de 33-jarige aanwinst. "We wilden graag een ervaren middenvelder met leiderschapskwaliteiten", begint hij op de website van de club. "Wij zochten ook iemand die er direct kon staan. Jordan Henderson is zo'n speler en zijn komst betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor onze selectie."

Hij denkt ook dat Henderson van cruciaal belang kan zijn voor de jongere jongens uit de selectie. "Zowel binnen als buiten het veld is een voetballer van dit kaliber bovendien belangrijk voor de vele jonge spelers. Ik ben blij met zijn komst en ik denk dat het heel goed is voor onze club dat hij vanaf vandaag Ajacied is", zegt Van 't Schip tot slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers