PSV Onder 18 klopt leeftijdsgenoten Ajax na strafschoppen en verovert landstitel

PSV Onder 18 heeft zich zaterdagmiddag tot landskampioen gekroond. In de kampioenswedstrijd rekende de ploeg van Theo Lucius na strafschoppen af met de leeftijdsgenoten van Ajax.

Vlak voor het einde van de wedstrijd zette invaller Rida Chahid Ajax op voorsprong en daarmee leek de landstitel een feit voor de Amsterdammers. In de blessuretijd bracht PSV-aanvaller Julian Kwaaitaal daar echter verandering in door met een geweldige uithaal voor de 1-1 te zorgen en een verlenging af te dwingen.

In die verlenging werd niet gescoord, waardoor een strafschoppenserie de beslissing moest brengen. PSV nam de penalty's uiteindelijk beter dan Ajax en won met 7-6. Renzo Tytens schoot de beslissende penalty binnen en bezorgde de Eindhovenaren de landstitel.