Tevredenheid over Farioli: "Merkt dat we er goed aan toe zijn"

Francesco Fariolio verzilverde zijn voorbereiding niet met een zege in de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle, desondanks zijn de spelers uit de selectie lovend over de werkwijze van de Italiaan. Julian Rijkhoff liet zich uiterst tevreden uit over de oefenmeester.

De voorbereiding van de Amsterdammers is al in volle gang, omdat Ajax al eind juli aan moet treden in verband met een Europese voorronde. FK Vojvodina is namelijk de opponent in de tweede voorronde van de UEFA Europa League, dus moet de selectie bijtijds klaar zijn voor het tweeluik met belangen.

Julian Rijkhoff lovend over Ajax-trainer Francesco Farioli

De eindstand, 0-1 voor PEC Zwolle, staat haaks op de verhoudingen tijdens de wedstrijd op Sportpark De Toekomst. De nederlaag was een domper, maar Rijkhoff verscheen gematigd tevreden voor de camera van Ziggo Sport. "We hebben veel loopjes gehad. We hebben veel sessies gehad. Je merkt dat we er goed aan toe zijn. Dat is wel lekker, ja."

De vraag is of er komend seizoen perspectief is op een basisplaats of speelminuten, maar ook een wisseling van de wacht is nieuw voor de Nederlandse doelpuntenmaker. "Ik kan alleen maar hartstikke veel van hem leren. Ik ben hartstikke blij met hem. Hij helpt iedereen goed en is met iedereen individueel begaan. De hele staf overigens. Voor ons is het goed en positief." De verhoudingen worden echter regelmatig op scherp gezet. "Maar dat moet ook als je iets wil bereiken", besluit Rijkhoff. Er is echter ook dreigend nieuws over het voortbestaan van de club.

Feyenoord-doelman vertrekt