'Drastische maatregelen voor Ajax om voortbestaan veilig te stellen'

Ajax staat er financieel slecht voor en moet ingrijpende stappen nemen om het voortbestaan te garanderen, zo meldt De Telegraaf.

De afgelopen twee transferzomers heeft de club 230 miljoen euro uitgegeven aan voornamelijk miskopen. Daarbij mist Ajax voor het tweede jaar op rij Champions League-voetbal en de bijbehorende bonussen. De selectie, samengesteld door de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat, bevat veel spelers die moeilijk te verkopen zijn. De nieuwe trainer, Francesco Farioli, start met een onevenwichtige ploeg. De twaalf spelers die Mislintat aantrok hebben samen 59 jaar aan contracten met verplichtingen van 150 miljoen euro.

Technisch directeur Alex Kroes heeft daarom beperkte mogelijkheden. Hij wil Wout Weghorst, Pablo Rosario en een rechtsbuiten aantrekken, maar dit kan alleen na uitgaande transfers. Ajax kan van elke 120 miljoen euro die binnenkomt, slechts vijftig miljoen uitgeven. De salarissen van spelers moeten met twintig miljoen euro omlaag. Op Diant Ramaj, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk na mogen alle aankopen van Mislintat vertrekken

Feyenoord-doelman vertrekt