'Ajax zoekt aanwinst: Amsterdammers hebben Arsenal-back op de korrel'

Ajax heeft Nuno Tavares op de korrel. De linksback van Arsenal, wiens contract in 2025 afloopt, wordt gelinkt met de Amsterdammers volgens Sky Sports. Daar zal Tavares voor een einde moeten zorgen aan de weeën voor de positie van linkervleugelverdediger bij de Amsterdamse hoofdmacht.

Wil Ajax Tavares gaan huren of kopen?

Het medium verklapt niet op welke basis Ajax zaken wil gaan doen met Arsenal. Tavares heeft een contract dat aankomend seizoen afloopt, wat betekent dat dit de laatste kans is om nog een transfersom aan de Portugees te verdienen. The Gunners haalden Tavares in 2021 van Benfica, maar hij heeft geen potten kunnen breken. De back werd uitgeleend aan Olympique Marseille en Nottingham Forrest.

Ajax gelinkt met een Arsenal-gerelateerde back

De linksbackpositie is voor een langere periode onderwerp van discussie bij Ajax, waar meerdere backs er niet in slaagden om potten te breken in de hoofdstad. Op de linksbackpositie strijden Owen Wijndal, Youri Baas en Borna Sosa voor een basisplek op dit moment. Voor de rechterflank van de defensie heeft Ajax een nieuwe speler in het vizier, die ook bij Arsenal heeft gespeeld.

Feyenoord-doelman vertrekt