'Farioli ingezet om zevenvoudig Italiaans international te overtuigen'

Ajax houdt de ontwikkelingen in het Italiaanse Turijn nauwlettend in de gaten, want door loopt een potentiële versterking rond. Zijn naam is Daniele Rugani en hij is centrale verdediger van beroep. De Amsterdammers zouden oren hebben naar zijn komst.

Dat meldt nationale transfergoeroe Alfredo Pedulla dinsdagavond. Juventus is van plan om hem te laten gaan en als dat daadwerkelijk gaat gebeuren, is de Eredivisie een van zijn eerstvolgende mogelijke bestemmingen. Pedulla weet dat zijn spullen al ingepakt zijn.

'Ajax laat oog vallen op Daniele Rugani'

De boomlange verdediger moet door Francesco Farioli, die aan het roer staat in Amsterdam, overtuigd worden om naar Ajax te komen. De club heeft volgens de journalist interesse getoond, maar is vooralsnog niet concreet. Jakov Medic en Josip Sutalo zijn ook rechtsbenige verdedigers, maar mogen naar alle waarschijnlijkheid alweer vertrekken komende zomer.

Er is echter ook sprake van interesse van andere partijen. Serie A-ploeg Genoa ziet het ook zitten in Rugani, terwijl Al Shabab op dit moment op pole position ligt. Zij hebben zich namelijk serieuzer gemeld bij de clubleiding in Turijn. Bij Ajax is men druk om de wensen van de nieuwe hoofdverantwoordelijke te vervullen, want in de Franse media wordt over interesse in een OGC Nice-speler geschreven.

Feyenoord-doelman vertrekt