'Ajax richt pijlen op Evann Guessand': wie is deze aanvaller?

Volgens FootMercato heeft Ajax het oog laten vallen op Evann Guessand. De aanvaller van OGC Nice zou zo herenigd kunnen worden met zijn oude trainer, Francesco Farioli.

Maar wie is Guessand? Voetbalfltsen stelt de Fransman voor!

Wie is Evann Guessand?

Evann Guessand is aanvaller bij OGC Nice, waar hij sinds de jeugdopleiding al onder contract staat. Begin juli 2024 werd hij in contact gebracht met Ajax.

Waar en wanneer is Evann Guessand geboren?

Op 1 juli 2003 wordt Evann Guessand geboren in Ajaccio. Zijn carrière als voetballer begon in de jeugd van ASPTT Marseille, waarna hij in 2014 de overstap naar OGC Nice maakte.

 Wat is de afkomst van Evann Guessand?

Geboren in Frankrijk, maar door zijn roots komt Evann Guessand uit voor Ivoorkust. Ondanks dat de aanvaller uitkwam voor de jeugdelftallen van Frankrijk, maakt hij in juni 2024 zijn debuut voor het Afrikaanse land.

Waar speelt Evann Guessand?

Zijn gehele profcarrière staat Evann Guessand al onder contract bij OGC Nice. In de zomer van 2022 wordt de aanvaller voor één seizoen verhuurd aan FC Nantes.

Wat kost Evann Guessand?

Met nog een doorlopend contract tot medio 2026, wordt de marktwaarde in maart 2024 op acht miljoen euro geschat. 

Wat zijn de statistieken van Evann Guessand?

In het seizoen 2023-2024 was Evann Guessand goed voor zeven doelpunten en twee assists in dienst van OGC Nice. Zijn totale teller voor zijn club staat op acht doelpunten en vijf assists in 67 optredens. Gedurende zijn tijd bij FC Nantes was Guessand goed voor vijf doelpunten en twee assists in 44 wedstrijden.

Francesco Farioli zal snel starten met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bekijk hier hoe deze er uit ziet voor Ajax.

Feyenoord-doelman vertrekt