Dit is de voorbereiding van Ajax op Eredivisieseizoen 2024-2025

Francesco Farioli is de nieuwe trainer van Ajax en onder zijn leiding moeten de Amsterdammers weer terugkeren op het hoogste niveau. Daarvoor is echter nog veel werk te verzetten en daarom wordt de voorbereiding op het nieuwe seizoen direct cruciaal. Dít is hoe dat vormgegeven is!

Géén buitenlands trainingskamp voor Ajax

Waar het voorheen altijd vaste prik voor de Amsterdammers was om in de zomer het buitenland op te zoeken, is dat ditmaal anders. Ajax blijft namelijk voor het eerst in jaren in Nederland en strijkt tussen 15 en 19 juli neer op de Wageningse Berg. Een week na de 'terugkeer' begint het serieuze seizoen voor het elftal van Farioli, omdat dan de tweede voorronde van de UEFA Europa League op het programma staat. De tegenstander is FK Vojvodina.

Oefenwedstrijden Ajax ter voorbereiding op seizoen 2024-2025

Op 20 juni vond de eerste training plaats. Francesco Farioli trainde zonder alle internationals, omdat het EK en de Copa América nog altijd in volle gang zijn, ter voorbereiding op de seizoenstart. Dat is fors minder in vergelijking met de concurrentie, maar heeft alles te maken met de snelle start aan het seizoen met grote belangen.

  • Vrijdag 5 juli: Ajax - PEC Zwolle 
  • Dinsdag 9 juli: Ajax – Sint Truidense V.V. (Oldebroek)
  • Zaterdag 13 juli: Ajax - Rangers FC (Wezep)

Transferzomer

Vorige zomer werd er veel geld over de balk gesmeten, maar resultaten bleven uit. Dat betekent dat er, mede door bestuurlijke wijzigingen, onder nieuw bewind een elftal gevormd kan worden naar eigen wensen en behoeften. Bekijk hier alle actuele transfergeruchten van de club.

Feyenoord-doelman vertrekt