'Amsterdamse interesse: Ajax heeft voormalig Arsenal-back op de radar'

De transfervrije back Cedric Soares staat in de belangstelling van Ajax. De Amsterdammers hebben de pijlen gericht op de voormalig Arsenal-speler, maar kan daarbij op de concurrentie van een paar andere clubs rekenen. Daarmee pakt The Daily Mail uit op woensdag.

Wat speelt er rondom Cedric Soares?

Soares had een aflopend contract bij Arsenal, wat betekent dat de Portugees voor geen rooie cent opgehaald kan worden. Ook OGC Nice en Stade Rennes zijn in de markt voor de verdediger, die eventueel ook op interesse uit Saudi-Arabië en Turkije kan rekenen. Soares overweegt zijn opties naar verluidt.

Welke spelers heeft Ajax voor de rechtsbackpositie?

De rechterkant is momenteel drukbezet bij Ajax, maar hier kan binnenkort verandering inkomen. In Amsterdam wordt er gewerkt aan de afronding van Jorge Sanchez zijn move naar Cruz Azul in Mexico. Devyne Rensch, Anton Gaaei en Tristan Gooijer vechten vooralsnog om de rechtsbackpositie onder nieuwe coach Francesco Farioli.

Welke transfers heeft Ajax al bewerkstelligd voor komend seizoen?

Soares is niet de enige verdediger met wie Ajax in verband is gebracht in de afgelopen weken. Lees hier meer over de transferupdates in Amsterdam.

Feyenoord-doelman vertrekt