Wie is Gianluca Prestianni, speler op scoutingslijst van PSV en Ajax?

Gianluca Prestianni staat op de scoutingslijst van PSV en Ajax, zo klinken de recente geluiden. Maar wie is deze getalenteerde voetballer, hoe zit zijn contract in elkaar en waar komt hij vandaan?

Wie is Gianluca Prestianni?

Gianluca Prestianni is een vleugelaanvaller van 1,66 meter en is rechtsbenig. Momenteel staat hij onder contract bij SL Benfica.

Waar en wanneer is Gianluca Prestianni geboren?

Gianluca Prestianni Gross wordt op 31 januari 2006 geboren in Ciudadela, Argentinië. Zijn eerste stappen richting het profvoetbal zet Prestianni in de jeugdopleiding van Prestianni. 

Wat is de afkomst van Gianluca Prestianni?

Geboren in Argentinië, maar door zijn roots ook speelachtig voor Italië. In maart 2023 komt het nieuws naar buiten dat Roberto Mancini hem over wil halen om voor nationale elftal van Italië uit te komen. Prestianni, die al voor de Onder-17 van Argentinië uitkomt, heeft nog geen keuze gemaakt over zijn interlandcarrière.

Wat voor een voetballer is Gianluca Prestianni?

Met zijn 1,66 meter is Prestianni vaak niet de grootste op het veld. In zijn debuutseizoen komt de rechtspoot zes keer in actie voor Vélez en is goed voor één assist. In oktober 2023 roept The Guardian hem uit beste speler ter wereld, geboren in 2006. In dat seizoen komt de vleugelaanvaller 33 keer in actie en schopt het tot drie doelpunten. Prestianni staat bekend om zijn behendigheid en zijn vermogen om tegenstanders voorbij te dribbelen.

Waar speelt Gianluca Prestianni?

Via de Onder-21 van Vélez komt Prestianni in het tweede elftal van de Argentijnse profclub terecht. In mei 2022 volgt zijn debuut in het eerst van Vélez. In december 2023 maakt SL Benfica bekend dat het Prestianni heeft aangetrokken. De Portugese topclub heeft elf miljoen euro over voor de Argentijn, die pas na zijn achttiende verjaardag de overstap mag maken. Op 31 januari 2024 is het zover en voltooid Prestianni zijn overstap naar Lissabon. Met de transfer treft Benfica onder meer Liverpool, FC Barcelona, Real Madrid en AC Milan af.

Op welke positie speelt Gianluca Prestianni?

Voornamelijk speelt Gianluca Prestianni als vleugelaanvaller op de posities van linksbuiten en rechtsbuiten. Daarnaast heeft hij ook ervaring als aanvallende en rechter middenvelder.

Wat zijn de statistieken van Gianluca Prestianni?

Afgelopen seizoen kwam Gianluca Prestianni zes keer in actie voor het Benfica B en was daarin goewd voor één doelpunt én assist. Daarnaast maakte Prestianni op 17 mei zijn debuut voor het eerste van Benfica, waarvoor zijn teller nog op één optreden staat. 

Hoeveel is Gianluca Prestianni waard?

Met zijn overstap naar Benfica afgelopen winter, zet Prestianni een krabbel onder een contract tot medio 2024. De marktwaarde van Prestianni wordt in juni 2024 geschat op tien miljoen euro. Naar verluidt heeft de Argentijn een afkoopclausule van honderd miljoen euro.

Staat Gianluca Prestianni in de belangstelling van PSV en Ajax?

''PSV is een van de vele clubs die de 18-jarige Gianluca Prestianni van Benfica volgen. Meer nog niet, maar wie weet later toch interessant', brengt clubwatcher Rik Elfrink op 11 juni naar buiten. Begin juli volgen ook de geluiden dat Ajax interesse heeft in Prestianni. De Amsterdammers zouden volgens A Bola zelfs alleen nog op groen licht wachten om de aanvaller op huurbasis te verwelkomen.

Feyenoord-doelman vertrekt