Wie is Gianluca Prestianni, die op de scoutingslijst van PSV staat?

Gianluca Prestianni staat op de scoutingslijst van PSV, zo klinken de recente geluiden. Maar wie is deze getalenteerde voetballer, hoe zit zijn contract in elkaar en waar komt hij vandaan?

Wie is Gianluca Prestianni?

Gianluca Prestianni Gross wordt op 31 januari 2006 geboren in Ciudadela, Argentinië. Zijn eerste stappen richting het profvoetbal zet Prestianni in de jeugdopleiding van Prestianni. Via de Onder-21 van Vélez komt Prestianni in het tweede elftal van de Argentijnse profclub terecht. In mei 2022 volgt zijn debuut in het eerst van Vélez.

Wat voor een voetballer is Gianluca Prestianni?

Met zijn 1,66 meter is Prestianni vaak niet de grootste op het veld. In zijn debuutseizoen komt de rechtspoot zes keer in actie voor Vélez en is goed voor één assist. In oktober 2023 roept The Guardian hem uit beste speler ter wereld, geboren in 2006. In dat seizoen komt de vleugelaanvaller 33 keer in actie en schopt het tot drie doelpunten. Prestianni staat bekend om zijn behendigheid en zijn vermogen om tegenstanders voorbij te dribbelen.

Waar speelt Gianluca Prestianni?

In december 2023 maakt SL Benfica bekend dat het Prestianni heeft aangetrokken. De Portugese topclub heeft elf miljoen euro over voor de Argentijn, die pas na zijn achttiende verjaardag de overstap mag maken. Op 31 januari 2024 is het zover en voltooid Prestianni zijn overstap naar Lissabon. Met de transfer treft Benfica onder meer Liverpool, FC Barcelona, Real Madrid en AC Milan af. Op 17 mei volgt het debuut van Prestianni voor zijn nieuwe club.

Hoeveel is Gianluca Prestianni waard?

Met zijn overstap naar Benfica afgelopen winter, zet Prestianni een krabbel onder een contract tot medio 2024. De marktwaarde van Prestianni wordt geschat op tien miljoen euro. Naar verluidt heeft de Argentijn een afkoopclausule van honderd miljoen euro.

Is Gianluca Prestianni Argentijns of Italiaans?

Geboren in Argentinië, maar door zijn roots ook speelachtig voor Italië. In maart 2023 komt het nieuws naar buiten dat Roberto Mancini hem over wil halen om voor nationale elftal van Italië uit te komen. Prestianni, die al voor de Onder-17 van Argentinië uitkomt, heeft nog geen keuze gemaakt over zijn interlandcarrière.

Staat Gianluca Prestianni in de belangstelling van PSV?

''PSV is een van de vele clubs die de 18-jarige Gianluca Prestianni van Benfica volgen. Meer nog niet, maar wie weet later toch interessant', weet clubwatcher Rik Elfrink op 11 juni naar buiten te brengen.

Feyenoord-doelman vertrekt