Ploeggenoot vertelde Hato over plek in Oranje-selectie: "Kon het niet geloven"

Jorrel Hato debuteert in de selectie van Oranje en heeft zich eerder deze week gemeld in Zeist door een oproep van bondscoach Ronald Koeman. De verdediger van Ajax kreeg in de uitwedstrijd tegen Almere City FC als jongste speler ooit de aanvoerdersband en kan niet veel later een nieuwe mijlpaal aan zijn loopbaan toevoegen.

Het Nederlands elftal hoopt zich in de komende interlandperiode te verzekeren van het EK 2024 in Duitsland. Eerst wacht een thuiswedstrijd tegen Ierland, maar Hato blikt in gesprek met OnsOranje even terug op het moment dat hij hoorde van de definitieve selectie. "Ik ben heel blij dat ik voor het eerst ben opgeroepen en ik kijk ernaar uit", begint de zeventienjarige Nederlander het interview.

"Ik was in de gym, op de club. Toen kwam Steven Bergwijn naar me toe. Hij zei: Je zit erbij! Ik kon het eerst niet geloven, maar toen zag ik het zelf en werd ik heel blij. Het was mooi. Toen ik thuiskwam, toen ik m'n moeder zag. Ze besprong me met een knuffel", vertelt de Ajax-verdediger over de mooiste reactie. 

Hato beseft als geen ander hoe snel alles gegaan is, maar ziet dat alleen maar als een groot compliment.
"Twee maanden geleden debuteerde ik in Jong Oranje en nu ben ik voor het eerst opgeroepen bij Oranje. Het gaat snel, maar het is ook heel mooi natuurlijk."

Ook interessant