Ronald Koeman wijst eerste keeper aan voor interlands tegen Griekenland en Gibraltar

Bart Verbruggen is de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden de doelman bij het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman bevestigt op de persconferentie van dinsdag dat de Brighton-doelman zijn plek onder de lat behoudt.

Verbruggen keepte in de vorige interlandperiode ook al tegen Griekenland en Frankrijk. Ook in de volgende interlands tegen Ierland en Gibraltar is hij de eerste keus. "Ik heb vanochtend met de keepers gezeten en ik heb aangegeven wie er gaat keepen. Dat is Bart Verbruggen." vertelt Koeman in de persconferentie. 

"In maart was het Jasper Cillessen, de Nations League keepte Justin Bijlow. Mark Flekken keepte de septembercyclus. Bart heeft gekeept in oktober... Dan heb je vier andere keepers gehad, dat is niet ideaal", is Koeman van mening. "Ze hebben het allemaal vrij goed gedaan. Ik vind het logisch op basis van de laatste twee wedstrijden dat Bart keept." 

Koeman wil zekerheid creëren voor de keepers. "Daar werk je altijd naartoe. Gelukkig hebben we een aantal goede keepers. Maar dit is de situatie nu. In maart en hopelijk op het EK kijken we opnieuw wie we de beste vinden."